04
Aug
09

Apa yang pasti??

diSuatu SENjA
disuatu Senja

Salam…
aku baru balik dari laut.. hmm.. masih rasa tak berapa sedap badan. seminggu kat laut, asyik bina lemak saja. nak buat kerja tak dapat. Tuhan kirimkan anginNya sampai ombak beralun tinggi. 2.5m purata. untuk pergi ke lokasi kerja kena naik bot. Tp, dah ombak terlalu kuat tak dapat la nak melompat ke atas bot dari pelantar. 4hari kat atas pelantar asyik keluar masuk galley (ruang makan) jaa.. Kalau diamati, baru kita terfikir… rupanya bumi kita diami ini dah terlalu tua agaknya.. dia dah lupa bila masanya perlu mengalunkan ombaknya, bila perlu meniupkan ribut atau sekadar badai, bila mahu disirami hujan. kalu org tua, kitakata nyanyok la kan.. atau mungkin, bumi terlalu marahkan kita yang suka merobek perutnya sampai tersentap urat perutnya, mengotorkan bajunya dengan asap2 kilang atau….
Tapi yang pasti… DIA yg diatas sana tidak pernah lupa akan kita. Cuma, kita yg selalu hanyut dalam mengejar ‘yang sementara’. DIA.. sentiasa membimbing kita. namun jarang sekali kita memahaminya atau mungkin kita sengaja tak mahu. Dasar manusia.. sentiasa lupa akan janji…


14 Responses to “Apa yang pasti??”


  1. 1 -buk...
    August 4, 2009 at 5:34 pm

    Salam… Dah setahun lebih duk Sheffield ni, tak pernah dapat view sunset yg cun cam gitu. Kalau nak dpt gambar langit biru lagi la payah…

  2. August 5, 2009 at 5:50 am

    Pergghh!! Lawa betol!!
    Tabik respek !!

  3. August 5, 2009 at 11:31 am

    Perspective view.. sungguh indah.

  4. August 7, 2009 at 2:33 pm

    inilah yg anak2 buah saya tempuhi setiap hari bro, omabak, gelombang besar, hujan ribut, demi menjaga perairan negara.

    Entryku kali ini

    Siang beredar membawa malam
    Bulan bersinar umpama intan
    Dibawa ingatan ke masa silam
    Masih segar di dalam ingatan

  5. August 7, 2009 at 6:25 pm

    Great bro.. Sebagai peringatan kepada diriku juga.

  6. August 7, 2009 at 9:08 pm

    wahh..schoepenterrr…geng lama fotopages..

    thanks weh ingat aku n masuk fotopages aku..

    aku update dua2.. web ngn fp…

    apa khabar hang?

  7. August 8, 2009 at 1:15 am

    kita yang slalu alpa dan lalai….kita yang slalu jauhkan diri…kita yang sombong tak menentu…moga kita slalu beringat….kerana tuhan tak penah lupa…peace….wa ilal liqa ya akhi…….

    p/s:subhanallah…..tak terkata pandangannya sheikh…:)

  8. August 11, 2009 at 8:51 am

    Subhanallah….ciptaan tuHan mmg sumernyer IndaH…

  9. August 11, 2009 at 10:54 am

    tatapan suasana senja yang menarik bro.
    awan paling best sekali.
    mantap shots.

  10. August 12, 2009 at 12:27 am

    Entryku kali ini

    Lama tak apdet fp bersawang
    Entry baru kita hasilkan
    Bukan mat bunga bukan mat jiwang
    Walau berada di laman bungaan

  11. August 14, 2009 at 4:02 am

    Kita memang selalu ‘terlupa’….
    Re: pedok tu nama lain utk padang ragut!

  12. August 16, 2009 at 7:05 am

    I have dedication for you in my FP…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: