25
Aug
09

Salam Ramadhan

01
02

03

04

05

06

07

08

09

Alhamdulillah, dad masuk hari ke-4 Dia izinkan kita menikmati Ramadhan. Entah, mengapa.. aku rasa seronok dengan Ramadhan kali ni.. kalau ada jodah, Insyallah.. munkin ini yg terakhir aku berpuasa seorang..πŸ™‚ amin..

Gambar2 ni aku capture masa my last jalan2 balik kg.. agak lama terpendam dalam Laptop ni.. tak sempat nak upload sini.

Kebetulan aku ada ‘course’ kat kedah dat time, so kena la turun astar awal pagi. tengah duk asyik minum teh.. paklong ni bleh datang buat aksi plak.. so, aku pun tampa sega silu terus menembak diaπŸ™‚ sib baik paklong ni sporting..
Dari pengamatan aku, paklong ni memang dah kenal rapat ngan burung2 kat situ. siap ada nama lagi.. yg aku ingat ‘Fatimah’ .. lain tu dah lupa laaa..
Seronok aku tengok kemesraan antara manusia dgn binatang.. itu la antara tujuan DIA hantar ke dunia ini, ‘untuk memakmurkan’ bukan ‘memusnahkan’
Hawan juga makluk Tuhan.. mereka juga perlu ruang untuk menikmati alam sementara ini.. mereka tak lupa untuk berzikir kepada sang Pencipta.. tapi kita…


5 Responses to “Salam Ramadhan”


  1. August 26, 2009 at 3:14 pm

    ni teringat pepagi otw keje ade makcik bagi nasi bungkus kat anjing tepi jalan..tiap2 hari camtu..anjing tu pon dari jauh dah nunggu bfast dia..salam Ramadhan!!πŸ™‚

  2. August 27, 2009 at 5:50 am

    siapakah gadis yg bertuah itu?

    salam ramadhan.

  3. August 29, 2009 at 8:55 pm

    Salam Ramadhan..

    Seronok tengok pic yang mempunyai cerita disebaliknya. hehe.

  4. September 1, 2009 at 4:02 am

    rasa daku la bro, burung ni pun dok doakan dia. bertuah sungguh hamba Allah yg seorang ini


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: