05
Dec
09

Welcome to Kuching, sarawak..

As-Salamualaikum..
Alhamdulillah, Dia memberi kesempatan buat ku menjelajah menikmati keindahan bumi Sarawak. Pada mula Aidiladha tahun ini munkin akan berkurung di rumah saja. Kena la beli bahanmentah untuk mengisi perut memandangkan kedai makanan Islam munkin tidak akan beroperasi sepanjang Aidiladha. Tapi last minute, plan nak ke kuching jadi juga. Walau sedikit terkilan kerana tak semua member yg merempat di Miri ni dapat bersama kerana tiada pengangkutan. Walau hanya berlima.. namun wajah ‘kegilaan’ ahli rombongan tetap ceria.

Jam 0530 sesudah solat subuh kami terus berangkat..
jam 0730 selamat tiba di Bintulu.. dek kerana mengejar masa kami cuma singgah mengisi minyak. Rezeki Allah ada dimana2.. stesen minyak bagi minuman percuma.
Sampai di sibu singgah sekejap di tul jambatan Lanang.. meregangkan otot yg dah mula menegang🙂
siap berposing ngan baju melayu.. hahaha

Dari Sibu, bergerak menuju Sri Aman.. kemudian ke Serian.. sepanjang perjalanan banyak perkampungan dah rumah panjang. Terserempak suatu kawasan dimana org kampung dengan hasil pertaniaan mereka menunggu peraih. Terliur dengan durian, singgah sekejap..

Jam 0430 kami selamat tiba di Kuching.. Perut.. lapar sangat.. nasib baik bro Salleh dah invite awal2.. terus shoot ke rumah dia di kampung kudei.. Alhamdulillah..


8 Responses to “Welcome to Kuching, sarawak..”


  1. December 5, 2009 at 12:30 pm

    Dulu moyang & datuk saya ada kebun kat Pulau Kerto. Tapi kami generasi yang baru-baru ni tak pernah lagi pergi ke situ. Cuma dengar cerita daripada diorang je.

  2. December 8, 2009 at 7:48 am

    lamenye tak jenguk sini… pekabo?😉

  3. 3 lan
    December 8, 2009 at 4:00 pm

    huhuhu peberet aku tuuu,,durian oh durian…. jom jengok entri baru,,,kali ni kisah klasik plak…

  4. December 9, 2009 at 2:02 am

    Sarawak ,… bumi yg menghijau indahnya!

  5. December 9, 2009 at 4:05 am

    bro dok miri ke skang ni?

  6. 7 ecawan30
    February 23, 2010 at 11:48 am

    kacak tol sape yang jadi model tue..aq kawin next shoot bro???


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: