01
Jun
10

Mari menunggang

Salam..
15 May 2010
erk.. dah hampir basi kot berita ni.. apapun, bukan berita pasal event ni yg nak aku cheritakan. Cuma sekadar untuk menambahkan entry aku disini. Seronok jaga la tengok event macam ini. Macam2 bentuk modifikasi motorsikal dapat lihat.. dari Classic bike, Super bike sampailah ke motor cup semuanya mempamirkan seni tangan peserta yang unik.
Kenapa orang nak menunggang..
– Menghayati jiwa ‘bikers’..
– Sesaja hobi..
– Aku lah mat rempit.. hahaha
– Nak sedut Udara segar..
– Nak merempit..
– Dah member2 semua pakai.. aku pun nak..
– Jimat minyak…
– Jalan sesak…
– Ini jer yang aku mampu beli..
hmmm.. apa lagi ek..
apapun.. semua orng ada alasan sendiri. Aku pun kalo dah kena pindah balik KL dah berkira-kira nak cari scooter. Tak tahan nak layan kesesakan jalanraya di sana. Kalau nak pakai public transport, sampai sekarang aku tak puas hati. Dengan gerabak yg sesak awal pagi.. nak bayar tambang yang aku kira masih tinggi..
Apapun, aku setuju yang memang dah ada kemajuan dalam meningkatkan tahap perkhidmatan public transport ni. Contohnya, pujian bagi perkhidmatan komuter yang menyediakan gerabak wanita. Banyak masalah sosial yg dapat diatasi dengan kaedah ini. Kalau boleh aku harap dapat diwajibkan terus pengasingan gerabak ini. kecualilah bagi anak2 kecil yg bawah 10 tahun.. wanita mengandung yg datang dengan muhrimnya atau warga emas yg perlukan khidmat bantuan..
Insyallah, negara akan bertambah makmur…
Teringat pesan prof aku masa study dulu.. nak ubah sesuatu benda tu jangan ubah benda tu.. tapi, carilah pembolehubah2 (faktor2 untuk terjadinya benda tu) dah ubah.. pasti benda yg kita nak ubah tu akan terubah dengan sendiri…





5 Responses to “Mari menunggang”


  1. June 5, 2010 at 6:25 pm

    Bila nak ada big bike? =)

  2. June 7, 2010 at 10:12 pm

    besarnyerr tayar tewww.. uhuhu

  3. June 8, 2010 at 3:42 am

    wah! superbike! aku suka … aku pun mengidam sama ni😉

  4. June 11, 2010 at 6:43 am

    suka sekali pada gambar2 tumpu pada tayar tu,
    menarik dan mantap hasilnya..
    nice shots bro.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: