24
Jul
10

Hati PANAS

Salam…

mm.. dah lama rasanya aku tak naik angin.. lately bnyak benda2 di opic yg buat kesabaran aku tercabar.. Khamis lepas ia menhampiri kemuncak. Bermula dengan sedikit salah faham dengan security boss.

kisahnya.. setiap bulan kami dengan rela hati menderma untuk tabung kabajikan staff.. bagusla.. untuk gunakn bila nak buat ‘makan2’ pagi jumaat lepas friday talk awal bulan dan bila ada gathering dan farewell.. Cuma aku suarakan kenapa tak bgtau kat staff bila2 nak buat at least a day before kalo ada farewell kan. Jadi takda la staff pegi breakfast dulu esok harinyakan.. cuba bayangkan, kalau staff dah p makan.. tak ker membazir atau kalao staff duk harap ada makan, tiba2 takda.. tak ker berlapar nak tunggu lunch.

Kisah lagi.. ayat dari pn security “Ooo.. duit collection tu nanti bila bulan puasa kita bleh pakai untuk buat majlis bebuka grand sikit.. ” Dah jadi kebiasaan, company akan adakan jamuan berbuka jika ada ada budjet (biasanya ada laa.. cuma tahun ni ekonomi tak memberangsangkan sikit. maybe..). Jadi, dengan jelas dan terang aku membantah.. hehehe… sekali pn security p report kat Boss daa… aku peduli apa.. itu duit aku jugak.. ingatkan dah settle. sekali buka email esok dapat email panjang dari boss buat semua staff.. (nanti aku copy email tu letak sini) the email seolah2 mnyatakan aku yg bersalah walaupun tidak secara langsung, boleh dikatakan semua yg jadi saksi salah faham tuu kata email tu memang secara tak langsung sebab kes aku.. wakaka.. Yang aku bengang.. sebagai boss, dia sepatutnya panggil aku.. tanya. Jangan dengar dari sebelah pihak saja… Hmm.. lantak pi lah..

Satu lagi kesah.. “Starting this week for security reason, sesapa nak masuk opic during weekend kena apply apply dulu. Than kita akan activate entrance pass dia untuk enter the opic”. (Nak secure apa tah..) Ok lah..aku apply.. Semalam… “ok, ur application dah approve.. esok u may enter the office” Harini .. aper kejadah aku nak masuk tak boleh “Ooo.. our IT xda nak activate ur card.. ” Than, tak perlu la apply the rule tu dulu kan.. Next week bila everything dah properly set-up baru la laksanakan..
ps: sib baik tak pecah pintu opic aku “ketok” tadi..

Hmm.. Ya Allah, kurnikanlah kesabaran kepada ku..
layan gambar dulu la ek..



5 Responses to “Hati PANAS”


  1. July 24, 2010 at 12:16 pm

    Sabar.
    Saya memahami.
    Banyakkan istighfar. Insya Allah lepas ni sejuk balik. =)

  2. July 25, 2010 at 10:57 am

    yes btol … sepatutnya dia berbincang dulu dgn ko dan bukan bg email membabi buta ke semua staff … bg aku cara dia tu salah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: