29
Aug
10

Team Building

Salam…

hmm.. dah lebih 15hari puasa. Tahun ni puasa aku macam tempang ja.. mana tak, hari2 OT sampai malam. Keluar umah kul 730pg… 10 mlam baruu sampai umah balik.. mana nak terawikhnya.. nak tadarusnya… Harap awal ramadhan tu jer aku sempat mengimarahkan masjid.
Namun, bagi meredakan rasa ghalau di hati aku yakinkan dalam diri bahawa kerja juga ibadah. Kalau kerja kerana Allah, Insyallah besar pahalanya.. Ya Allah.. terimalah ibadah ku…
Alhamdulillah, kerja yg ditugaskan siap juga semalam.. Jadi mulai malam ni harap dapat kembali mengimarahkan masjid yg semakin sunyi tu.. Biasanya, makin dipenghujung Ramadhan.. semakin kurang jemaah.. masing2 sibuk.. sibuk apa tah.. ker malas.. hehehe.. tepuk dada tanya hati…

Apapun, ni saja aku nak kongsi beberapa gambar team building “Team-Up” opic aku baru2 ni… 2 hari sebelum Ramadah menjelan hari tuu..
Seronok… hahahaa.. kalo tengok entry aku sebelum2 ni yg pasal hangin ngan manajer tuuu.. ader crita sikit.. jumaat sebelum tu ada briefing pasal team building…
Macam biasa la, cik Security email all staff a day before cakap “esok Friday talk tak ada. Tp, kita ada briefing pasal team building on 9am”. it’s 530pm ketika aku menerima email tersebut. Esok paginya, ada la mamat sorang ni tanya cik Security.. “kak, hari ni tadak Friday talk kerr??”… dengan nada keras dan agak tinggi cik security menjawab “eh.. you tak baca email?“. Mamat ni pun dah naik hangin jawab balik “What email? Cakap elok2 tak boleh ka. aku tanya ja bah…?”
Aku yg ketika itu baru masuk opic (well aku ni antara yg selalu masuk “on time”) pun mencelah.. “hah….email apa tak dapat pun?” hehehehe padahal aku dah baca email tu… hahahaha… yer laa.. apsal cik security email lewat sangat. Bukan tak tau yg waktu opic sampai kul 445pm ja.. jadi buat org macam aku yg selalu masuk “ontime”, tak akan naik atas dah (opic aku keja 3 4tingkat). Datang2 terus masuk meeting room for friday talk.

Than pasal briefing… lepas tuan manajer abis brief ada la sesi soal jawab… aku ada la tanya satu.. ” bos, since we start depart from opice at 7am and balik at 830pm, can we claim OT? yer laa, dah lebey 12hrs working tuu..” well… aku tak berapa ingat apa dia jawab.. yg pasti dengan disaksikan semua yg hadir… ternyata dia suka bawa kami jalan2… pusing punya pusing, pusing punya pusing, pusing punya pusing tadak jawapan… than aku mencelah… “So tak bley claim la yer…? ” hahahaa.. dia tersentap sat.. ingat bolh pusing.. masuk jalan mati rupanya..
Sebenarnya, aku tak kisah pun ada atau tak OT… cuma saja nak tengok ayat dia jer.. sorry boss.. don’t mean to drop your “waterface”.. dari awal aku dah tau tak akan dapat.. saja nak tengok macamana ko goreng ja. Yeahh… u’v grade B punya goreng skill.. hahhahaa

dah lah.. makin banyak dosa kering aku dapat posa2 ni duk ngumpat… (aku ngumpat ka??)
ni layan few picts team building..






8 Responses to “Team Building”


  1. August 29, 2010 at 1:50 pm

    Hihik…
    Sy pun suka kenakan bos dgn soalan yg tak perlu dijawab. Sebab kita dah tau jawapannya menghampehkan..
    Kat mana tmpt team building tu?

  2. August 29, 2010 at 8:49 pm

    salam ramadhan abg schoepentoeter itewwww..

  3. September 1, 2010 at 3:25 am

    terimalah kad raya daripada saya di entry hari ini😀

  4. September 2, 2010 at 3:25 am

    mmg seronok buat team building ….

  5. September 2, 2010 at 4:57 am

    sonot gak ade team building mcm ni kan?:)

  6. 8 schoepentoeter
    September 2, 2010 at 8:50 am

    Baning, Maya …. seronok memang seronok.. nak pula makan buffet outdoor.
    Tp, yg tak bestnya starting hari pas team building bermulalah episod kerja2 yg bertimbun.. huhu..
    Apa pun, we hv fun on the day…😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: