26
Sep
10

Salam Syawal..

As-SAlamualaikum…
Dah raya ke-17 hari nii..?? Tapi betul ka kita kena raya sampai sebulan sebab dah puasa sebulan.. haha.. sendiri pikir la yer.. Kalo nak raya jugak alamat poket kosong la nanti. sementara syawal ni boleh la pegi buat muka tak malu beraya umah org kan. KL sure jem hari ni kat area ramai penduduk melayu Islam sebab pakat dok buat ‘open house’πŸ™‚
Selamat menjamu selera kawan…

Raya baru nii…? hmm ni kali pertama raya ber-2 hehe.. seronok? mesti laaa… cuma ralat sikit sebab bnyak umah sedara-mara miss.. cuma nasib baik ada sedara yg buat open house jadi dapat la jumpa “semua” sedara serentak hehe…

Bila ber-2 ni maksudnya double la bilangan sedara mara kan.. nasib baik anak2 buah belum ramai haha.. kalo tak pokai pakcik.. Dah jadi semacam trend sekarang bila raya, mesti kena balik kedua2 belah org tua (bg yg dah kawin laa), cuma yg bezanya… hari raya pertama dirumah siapa? mungkin aku dalam lingkungan kawan2 yang berkemampuan untuk berbuat sedemikian barangkali. Jadi itu yg aku nampak…πŸ™‚. Nasib aku baik.. dituntukan oleh Nya jodoh yg sama negeri.. jadi senang la nak berulang alik antara rumah orng tua aku dengan mertua… cuma yg tak tahan nak berulang tu la kan.. nak pack baju.. kadang2 samapai terlupa, baju yg basuh kat umah manah hahah.. Nasib baik Isteri tercinta uruskan.. abang cuma drive jer yer sayang…πŸ˜‰

Apa pun, syawal kali ini banyak kelainan.. ada yg menarik dan ada yg tidak.. yg tak menarik tu perlu di postmortem untuk memenarikkannya balik ditahun hadapan.. itu pun kalau Dia izinkan..πŸ™‚

Gambar raya.. ? ni yg sedey niii… boleh pulak kami berdua LUPA nak possing gambar araya berdua.. huhu..

apa pun ni ada la 2 3 keping gambo yg sempat diambil raya haritu..πŸ™‚

sempat bawa orang umah p bermalam kat pulau mutiara..πŸ™‚



9 Responses to “Salam Syawal..”


  1. September 26, 2010 at 11:41 am

    Ahaha. Saya faham perasaan anda.
    Beraya berdua walaupun sama negeri pun ada ralat.
    Terlalu banyak rumah relatives nak kena ziarah, sampai tak terziarah..
    Takpe.. Insya Allah taun depan ada lagi… =)

  2. 2 schoepentoeter
    September 26, 2010 at 1:39 pm

    πŸ™‚ btol tuu.. kena ziarah raya aji ni kot kalo sempat.. itu pun kalo balik kg raya hehe

  3. September 27, 2010 at 2:46 am

    raya sebulan tu budaya org kita je. yg betul raya cuma sehari dan kalau raya haji 4 hari. tapi tak le salah kalau nak meraikan sebulan….

  4. September 28, 2010 at 2:39 am

    tahun ni berdua…thn dpn bertiga plak..insya Allah:)

  5. October 1, 2010 at 10:44 am

    Assalamualaikum saudara,

    Selamat hari raya Eidul Fitri, maaf zahir batin. Wah seronok beraya ye! Tak tahu pula dah berumah dan bertangga…Tak jemput kami no!

  6. 8 schoepentoeter
    October 2, 2010 at 3:09 am

    Alamak… sorry bang Awang. Tak sempat jemput hari tuu..πŸ™‚


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: