11
Oct
10

Hujan

Salam…
Hujan selalu turun kebelakangan ini. Seronok tido kan. Alhamdulillah.. DIA masih sayang kita. Nikmat hujan yg diberikanNYA cukup2 saja.. Tapi tak bermakna kalau Dia tak sayang kita maka tak turun hujan. Numun jika terlebih hujan pulak bagaimana? Cuma peringatan kepada kita semua agar selalu berfikir… kenapa..
Dalam persoalan… tidak semua kita akan temui jawapan.. dalam jawapan tidak semua pasti betul… yang pasti jika ada dua perbezaan jawapan pasti salah satunya betul atau kedua-duanya salah..
Begitulah persoalan akidah atau kepercayaan..
Hujan…
ada yg mempersoaalkan kehadirannya. kenapa? bukankah kita seharusnya bersyukur dengan kehadiranya? mengapa bila hujan ramai yg kecewa… hingga sanggup menyatakan “cuaca tak elok”..
yang peliknya, bila hujan tidak menyapa.. mulalah merungut kepanasan..🙂

aku suka bila kita sebut rezeki sesudah hujan..
biasanya bila hujan mulalah perut menyanyi2 minta diisi bukan.. kalo petang, keluar cari goreng pisang.. tak pun pekena burger atau dapat maggi goreng lagi best..
kalo kat kampung dulu pekena kopi O dengan roti “4segi” org la panggil cracker.. mat salleh la… rasa sama gak kan. hahahahhaa
2 hari lepas tangan gian.. ni la rezeki aku sesudah hujan :



8 Responses to “Hujan”


  1. October 11, 2010 at 6:59 pm

    saya suka hujan … tak pernah mempertikaikannya … bila hujan sgt sejuk … suka tgk hujan turun … time tu rasa sgt relax😉

  2. October 12, 2010 at 10:52 am

    kerna itulah, hujan selalu di anggap oleh semua..
    satu rahmat buat insan di dunia..

    nice editing bro.. mantap.

  3. October 12, 2010 at 2:08 pm

    suke jugak ujan.. blh tido nyenyak..sejuk2..hehhe..dan sukak jugak pic #1:)

  4. 4 schoepentoeter
    October 13, 2010 at 1:51 am

    FarEast: betol tu.. dolu masa kat kampung rumah pakai atap zink.. “irama” hujan best🙂. lepas ujan dok layan bunyi katak pulak.. hehehe..
    ezaiedinRin: rahmat yg peru kita syukiri😉
    kak maya: kalau hujan pagi2 minggu lagik best… hehehe

  5. October 17, 2010 at 5:46 am

    Saya suka bau selepas hujan. Orang kata jangan hidu, sbb berasid. Betul ke? Tapi saya suka. Bau segar je. hehe.

  6. October 18, 2010 at 4:25 am

    Teringat lagu Hujan nyanyian Sudirman

  7. 7 sang makhluk
    October 19, 2010 at 2:39 pm

    ehh?. Miri?.
    ni taman yg dekat dgn public swimming pool tu ke?.
    fuhh, lawa2..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: