05
Dec
10

Mulu Trip Ep. 1

Salam…

Mulu.. back to nature..πŸ™‚

Dah dekat lima tahun aku sesat di Miri.. memang dah dari awal aku jejak ke Miri aku dah pasang niat nak menyesatkan diri ke Mulu. Alhamdulillah… dapat juga akhirnya hehe..
Buat kawan2 yg teringin.. silakan.. memang puas hati layan keindahan alam.. 3D2N memang tak cukup.. Letih? mana ada pengembaraan tak letih kan.. tp, segalanya berbaloi..
Layan gambo2 aku capture dalam perjalanan dulu …. tak sempat nak upload pict lain dulu..

Kalau nak tau, ada 2 cara boleh sampai ke Mulu samada melalui jalan air atau Udara.. kalo nak venture, ikut air laa.. mau makan sehari suntuk nak sampai..πŸ˜‰
aku?… tengok tiket laa.. haha

Ramai gak orang hari tu.. ada satu rombongan dari Herbalife..

Layan view dari tempat tinggi.. tak dapat capture banyak sebab awan tebal sepanjang penerbangan. Sign pasang tali pinggang pun tak padam2 dari awal sampai mendarat… huhu..
rugi tak dapat minum air kotak free.. ngehehe

ni la lapangan terobang Mulu (MZV)… kalau aiport lain tak dapat nak amik pict nih.. kat belakang tu la pesawat terbang yg menumpangkan kami, ATR 72-500..

kaedah pengendalian bagasi yang unik.. tapi sesuai untuk jumlah penumpang yg sedikit dan jumlah penerbangan yg ala kadar dalam sehari.. tp, bangunan terminalnya agak menarik dan cantik..πŸ™‚ cuma surau yg agak tidak terurus. Mungkin kerana kurangnya pengguna memandangkan penduduk setempat bukan berugama Islam..

Nak sampai dah.. hehe

ni la tempat kami bermalam…

Pict lain… ? tunggu la ek.. penat.. nak tido dulu.. esok kereja..
gudnite..πŸ™‚


11 Responses to “Mulu Trip Ep. 1”


  1. December 6, 2010 at 12:40 am

    itu wife eh?sweeeettt:D..ni gi honeymoon ke kerja?

  2. 2 schoepentoeter
    December 6, 2010 at 1:33 am

    πŸ™‚
    honeymoon ke tiga sis.. hehe.. kebetulan dia bercuti ke sini (miri) bawa la jenjalan ke MuluπŸ˜‰

  3. December 7, 2010 at 3:29 am

    Salam Ma’al Hijrah untuk anda & famili..
    Lama betul tak singgah sini..
    Banyak gambar & cerita yang terlepas..

  4. December 8, 2010 at 2:38 am

    Bab surau ni kekadang tptb ramai muslim pun menyedihkan jugak. cthnya kat shopping cmplx…

  5. December 9, 2010 at 11:34 am

    Nang bencer eh.. hehe.
    Sy duduk kat Sarawak ni tak sampai lagi ke Mulu.
    Gua Niah penah pegi, tu pun time school trip dahulu kala.
    Tp best kan view gunung2 sana….

  6. 9 whooz
    December 10, 2010 at 3:15 am

    jan 2011 nanti aku dan kawan-kawan akan ke Mulu. Excited!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: