09
Dec
10

Mulu Trip Ep. 2

Sambungan . . . hehe

ni view kat jetty nak p umah penan.. jambatan tu la yg driver tu bawak kami lalu nak masuk resort..
ni sebelum nak p ke rumah penan..

dari pemerhatian aku, bot merupakan pengangkutan utama di sini.. tp, aku tak tau la mana diorang ni dapat minyak.. mesti mahal kat sini rasanya..

ni la uncle yg bawa kami tour sungai.. nak p umah penan. dia kata sungai ni ada buaya.. arus deras lak tuu..


Yang aku mushkil pasal apa uncle tu tak park boat dia depan umah penan tu jerr.. tp, dia park depan sikit, jadi terpaksalah kami berdua berjinjing tangan melalui jalan nii..🙂. Munkin sebab ujan, jalan ni agak licin. hati2..

ni la umah penan itu.. mula ingatkan sebiji2, rupanya rumah panjang diorang agak terkebelakang.. yg tepi sungai tu sebenarnya stor2 diorang.. tak pasti la kalo dalam sebijik2 umah (stor) tu ada yg orang tinggal..

Bersambung lagi..


6 Responses to “Mulu Trip Ep. 2”


  1. December 10, 2010 at 1:40 am

    pergh..time naik sampan tu kecut tak bro?

    • 2 schoepentoeter
      December 10, 2010 at 5:38 am

      Kecut gak sis.. tp, sebb bini duk depan cover macho la.. ngehehe
      tp, time balik yg paling ngeri.. ujan lebat sepanjang perjalanan 20minit.. habis lencun.. sib baik ada baju ujan buat cover bag n camera.. huhu

  2. December 10, 2010 at 10:42 pm

    Jln naik jembatan tu…sure seron. Ini seronok juga pi jln macam ini… see the nature.

  3. December 14, 2010 at 4:59 am

    salam,
    Tarian-tarian tu sama rasanya dengan tarian yang dipertontonkan di Sarawak Culture Vilage. Memang best la.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: