23
May
11

Persinggahan

Salam…

Update lagi wordpress aku ni kan.. hehehe..
Dalam tempoh 2 bulan yang lalu memang aku bieziii dengan kerja.. biezii dengan proses perpindahan. Tapi semua kebieziiann itu Insyallah telah berkurangan. Kalau tak mana mungkin aku update wordpress ni kan.. haha
Ni pun mencuri duit gaji aku… Ishh.. halal kot no aku curi ni.. dah depa tak bagi kerja kan.. nak buat apa lagi.. kalau dok asyik merayau boss tengok marah pulok nanti kan.. hmmm whateverrrr =p

Dalam proses perpindahan tu, adala dalam 2 minggu aku merempat d KL sebab depa suruh balik dulu sebelum extand lagi sebulan kat Miri.. Ni semua gara2 politikus management la nii… lantak pi korang la kan.. janji bagi aku tempat persinggahan.. takkan nak suruh aku tidor kat Masjid pulak kan.. Jadinya, depa bagi aku 2 minggu kurang lebey la lepak kat Lanson Hotel. Lokasi hotel? 5 minit naik motor dari opice aku kat jalan ampang sebelah sekolah International apa tah…

Sambil2 lepak tu ingat nak shoot la kat hotel ni.. dia punya Decor memang best.. ala2 garden gituu… rekabentuk pun unik jer…
Tapi, sebab kemalasan yg melampau… aku shoot sikit jer.. ni baru nak nyesal sebab angle pict2 lain tak menarik.. 5 keping aku shoot nak buat panorama, sekali “photostich” tak bagi match sebab focal length too big.. dah aku pakai wide lens. patut la.. huhu…

ni antara pict yg aku shoot dari tingkat 16 hotel (limited access apply to this hotel. Nak guna lift kena pakai card. So, only level yg aku duduk jer boleh access) …


ada 4 lift untuk kegunaan tetamu yang disusun 2 lift in opposite… tengok foto dibawah nii..

Sebab bayar tak berapa mahai (company yg bayar.. lantak pi la kan..) dia bagi aku view ampang. Kalo nak view KLCC lagi mahal kot..🙂



Foto malam ni tak berapa menarik laa.. upload jer la ek.. kalo amik just lepas mentari terbenam mesti lagi ok kot.. Tapi masa ni asyik sampai bilik dah masuk Isyak nak buat macamana kan… huuhuhu

hmmmm… best gak rasanya dok hotel ni.. sampai waitress masa breakfast pun dah kenai sebab hari-hari muka ni jerr… bro yg buat omelet pun tengok muka aku pun dah siap highlight “cheese lebey ?” … “Cam biasa.. heheh”
Luckly company ada Koporat akaun kat sini. Semalam cuma RM200… huhu.. kalo duit aku keluuu…. tido mesjid laa.. hahhaa


10 Responses to “Persinggahan”


  1. May 24, 2011 at 12:35 pm

    bob.. da nak pindah kl terus ka..? nnt bley jumpa ngeteh ek.. aku balik plg lewat bulan 10.. plg awal sblm pose.. masih mengharap dan berdoa.. ehehehe.. weyh.. aku gayat plak tgk gambar hotel tu.. sayup..!

    • 2 schoepentoeter
      May 25, 2011 at 7:26 am

      Dah pindah pun sis…
      wokey.. nanti gather reramai..
      tu bru tgk dlm pict.. kalo real lagi gayat.. hehehe

  2. May 24, 2011 at 1:36 pm

    Duduk lama2 kat hotel pun tak apa. Bilik hari2 berkemas. Laundry boleh claim. Tapi menu makan asyik2 benda yang sama. Kalau company bayar jangan banyak komplen hehehe

  3. May 24, 2011 at 2:31 pm

    ohww! sungguh lama tidak menjengah di sini.. sbb ari tu tadek update..heheh..seb baik ari ni ade update dgn gmbr2 hotel yg best walaweiii… yg 2nd tu paling best..siap leh feel gayat tuh..:))

  4. May 26, 2011 at 1:39 am

    dekornya macam satu hotel yg saya pernah dok kat penang.

    p/s …pasport…..erk!!! syhhhhh…..:-D

  5. May 28, 2011 at 4:20 pm

    dah pindah sini ? ………. buleh kita gi shoot sama sama

  6. June 6, 2011 at 3:40 pm

    -suka gambar2 d c ni…so nice


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: