08
Jun
11

Cuti Sekolah yang memenatkan..

Salam…

Penat kan bila tiba musim cuti sekolah..🙂 tapi buat budak2 sekolah seronok laa.. dapat bebas dari jadual belajar. Bagi kita yg dah “dewasa” ni penat ooo…
Duit pun boleh tahan laju keluar. Ni belum ada anak lagi, kalo dah ada 2-3 orang nanti camana la kan.. Apa pun semua tu bergantung pada diri sendiri la.. kalo dah tak habiskan duit gaji tu buat keluarga nak abiskan kat sapa lagi kan..

Mula saja masuk cuti hari tu dah kena travel balik kedah, adik aku bertunang laa.. naik keta… lama dah rasanya tak drive jauh cam ni.. sampai tol pun aku tak tau berapa.. sekali sampai kat tol Ipoh (berenti tido umah makSu) masuk lorong TnG.. sekali tak cukup baki daa.. Nasib baik xda org kat belakang..huhu..

Sampai jer kat Kedah esok paginya.. pengsan sampai petang laa..

Dah alang2 sampai Kedah, boleh la melepak depan Masjid Zahir kan.. sempat la shoot sekeping 2.. tp, 3 keping jer la aku tampal sini.

Rupanya kenderaan awam ini masih wujud di ibu negeri jelapang padi ini.. entah berapa tambangnya kan. Kadang2 buat aku terfikir kenapa tidak gunakan motorsikal yg diubah suai menjadi beca. Kesihan betul aku tengok pakcik2 yg tua nak mengayuh dengan pulangan yg entah berapa sahaja..


7 Responses to “Cuti Sekolah yang memenatkan..”


  1. June 10, 2011 at 6:15 am

    -adusyh….seb baek Xda kereta lain beratur kat blakang….kalo idak haru biru…hehe
    -memang kesian nengok pakcik2 itu…..mungkin mereka bosan dok saja kat rumah….tu yg mengayuh tu…kurang2 ada juga duit yg masuk…tp tula…ntah berapa?
    -hmmmm

  2. June 17, 2011 at 2:43 am

    wooo mesejid yg ex vocalis Melissa jadi imam….

  3. June 24, 2011 at 7:20 am

    cuti sekolah memang ponek ………. lagi ponek kalau ado konduri kodaro

  4. June 24, 2011 at 10:23 am

    cuti sekolah nak mengadap jam kt highway! phew! letih … hehe

  5. July 2, 2011 at 4:04 am

    Ya kesian orang tarik beca. Mungkin nak beli motosikal tak ada duit. You derma lah kat nya.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: