Archive for the 'Kuala Lumpur' Category

02
May
15

Time lapse ambil dari menara Citibank

Timelapse from citibank jln ampang:
Taken using Polaroid XS100

03
Jan
13

Selamat Tahun Baru

Happy New Year 2013s

Salam…
“Selamat” what’s does it mean. In Malaysia, when they wishing others, we will start it with this word. In general.. “Selamat” means “safe”… when wishing other it means “happy”. hmmm.. whatever \-/

Anyway, “HAPPY NEW YEAR” to All human out there

I hope that this year will be better that last year in all things that we did/done/do.

01
Feb
12

Golden sky

Capturing landscape will be great during sunrise and sunset. A beautiful golden colour of the sky will make a great background to our photo. However, in Malaysia the great golden sky won’t appear everyday as the cloud may spoil the view. So, you may be lucky to get the right moment at right time.



15
Jul
11

Jeram di FRIM

Salam…
dah nak dekat sebulan tak update.. hehe.. sorry. alaaa.. tak ramai pun yg masuk sini pun kan.

Apapun, untuk memastikan ruang ini kekal wujud.. dengan bantuan member yg kerja dalam Frim, aku p menembak kat waterfall kat dalam tuu.. kalau pg sendiri, kena bayar kat pintu masuk tuu. pastu, nak mencari lokasi waterfall pun satu hal lg.. 🙂

Sampai sana pun dah lewat petang, jd shoot dekat waterfall yg paling dekat ngan jalan jer laa..
apa2 pun.. layan..






23
May
11

Persinggahan

Salam…

Update lagi wordpress aku ni kan.. hehehe..
Dalam tempoh 2 bulan yang lalu memang aku bieziii dengan kerja.. biezii dengan proses perpindahan. Tapi semua kebieziiann itu Insyallah telah berkurangan. Kalau tak mana mungkin aku update wordpress ni kan.. haha
Ni pun mencuri duit gaji aku… Ishh.. halal kot no aku curi ni.. dah depa tak bagi kerja kan.. nak buat apa lagi.. kalau dok asyik merayau boss tengok marah pulok nanti kan.. hmmm whateverrrr =p

Dalam proses perpindahan tu, adala dalam 2 minggu aku merempat d KL sebab depa suruh balik dulu sebelum extand lagi sebulan kat Miri.. Ni semua gara2 politikus management la nii… lantak pi korang la kan.. janji bagi aku tempat persinggahan.. takkan nak suruh aku tidor kat Masjid pulak kan.. Jadinya, depa bagi aku 2 minggu kurang lebey la lepak kat Lanson Hotel. Lokasi hotel? 5 minit naik motor dari opice aku kat jalan ampang sebelah sekolah International apa tah…

Sambil2 lepak tu ingat nak shoot la kat hotel ni.. dia punya Decor memang best.. ala2 garden gituu… rekabentuk pun unik jer…
Tapi, sebab kemalasan yg melampau… aku shoot sikit jer.. ni baru nak nyesal sebab angle pict2 lain tak menarik.. 5 keping aku shoot nak buat panorama, sekali “photostich” tak bagi match sebab focal length too big.. dah aku pakai wide lens. patut la.. huhu…

ni antara pict yg aku shoot dari tingkat 16 hotel (limited access apply to this hotel. Nak guna lift kena pakai card. So, only level yg aku duduk jer boleh access) …


ada 4 lift untuk kegunaan tetamu yang disusun 2 lift in opposite… tengok foto dibawah nii..

Sebab bayar tak berapa mahai (company yg bayar.. lantak pi la kan..) dia bagi aku view ampang. Kalo nak view KLCC lagi mahal kot.. 🙂



Foto malam ni tak berapa menarik laa.. upload jer la ek.. kalo amik just lepas mentari terbenam mesti lagi ok kot.. Tapi masa ni asyik sampai bilik dah masuk Isyak nak buat macamana kan… huuhuhu

hmmmm… best gak rasanya dok hotel ni.. sampai waitress masa breakfast pun dah kenai sebab hari-hari muka ni jerr… bro yg buat omelet pun tengok muka aku pun dah siap highlight “cheese lebey ?” … “Cam biasa.. heheh”
Luckly company ada Koporat akaun kat sini. Semalam cuma RM200… huhu.. kalo duit aku keluuu…. tido mesjid laa.. hahhaa

27
Mar
10

Masjid

Makin lama makin tak punya idea untuk bermadah bicara… ya Tuhan.. tenangkan jiwaku, lancarkan bicaraku, ringankan jari jemariku untuk terus berbicara tentang keAgunganMu..


04
Oct
09

FRIM

Frim 01

Frim 02

Frim 03

Frim 04

Frim 05