Archive for the 'landscape' Category

02
May
15

Time lapse ambil dari menara Citibank

Timelapse from citibank jln ampang:
Taken using Polaroid XS100

Advertisements
03
Jan
13

Selamat Tahun Baru

Happy New Year 2013s

Salam…
“Selamat” what’s does it mean. In Malaysia, when they wishing others, we will start it with this word. In general.. “Selamat” means “safe”… when wishing other it means “happy”. hmmm.. whatever \-/

Anyway, “HAPPY NEW YEAR” to All human out there

I hope that this year will be better that last year in all things that we did/done/do.

08
Feb
12

Floral and Fauna

Still at the same location, Tasik Metropolitan Kepong. While shooting landscape i did interested with beautiful lotus grow in the lake. Unfortunately, there is no flower that “perfectly” grow. Maybe i need to visit this place again to seek for a better growing flower 🙂


i wish i have macro lens to capture this creature

29
Jan
12

Penang Bridge

Gambo ni aku capature tahun lepas. Eiman belum keluar lagi, tp dah dekat sangat dah. My wife nak kena p penang untuk present proposal for Master kat USM. Jadi, sambil jalan2 tu..

yg ni malam aku sampai, somewhere dekat kedai2 makan tepi laut sungai Nibung

yg bawah ni pulak aku amik tepi pantai gak.. atas sikit dari sg nibung menghala ke jambatan. actual view lagi cantik dari ni sebab time tuu ada ray of light yg cun direct ke middle of the bridge.. tp, camera cabuk + aku yg tak terror menghasilkan pict yg tak menarik.. apa pun akuj nak tunjuk gak.. suka ati aku la kan..

ini pulak beberapa minit lepas tu aku perasan yg ada awan yg unik kat atas gunung belakang tu.. kalau tak silap, gunung jerai kot..

26
Jun
11

Putrajaya

Salam pagi ahad.. pagi minggu ni apa nak buat ek..
Tunggu wife siap jap .. pas ni dah janji nak bawa dia g Ikea.. semalam p lewat dah.. tak sempat nak ushar lebih2 hehehe

hmm.. back to the topic…
dah lama aku teringin nak shoot kat sini. tp, laut cina selatan menjadi penghalang.. hohoohoooo…
apa pun, 2 minggu lepas p amik wife kat aiport mas.. jadi, sengaja keluar awai sikit. singgah Putrajaya jap..
Tak berapa tau jalan kat area tu, surf kat GPS, dia bawa pi ke area cruiser tasik putajaya.. munkin sebab malam tu ada konsert final AF tak ramai orang area tuu..

Apapun, tempat tu agak menarik dengan kombinasi tasik dan bangunan2 yg unik (masjid, KPM n jambatan. Tapi, sebab agak lewat sampai… langit gelap sangat. Maybe lepas ni nak kena repeat lepas magrib kot…
jom…. 🙂

hmm.. jom g Ikea..
agak2 kalo shoot dalam IKEA depa marah tak? hehhee

23
May
11

Persinggahan

Salam…

Update lagi wordpress aku ni kan.. hehehe..
Dalam tempoh 2 bulan yang lalu memang aku bieziii dengan kerja.. biezii dengan proses perpindahan. Tapi semua kebieziiann itu Insyallah telah berkurangan. Kalau tak mana mungkin aku update wordpress ni kan.. haha
Ni pun mencuri duit gaji aku… Ishh.. halal kot no aku curi ni.. dah depa tak bagi kerja kan.. nak buat apa lagi.. kalau dok asyik merayau boss tengok marah pulok nanti kan.. hmmm whateverrrr =p

Dalam proses perpindahan tu, adala dalam 2 minggu aku merempat d KL sebab depa suruh balik dulu sebelum extand lagi sebulan kat Miri.. Ni semua gara2 politikus management la nii… lantak pi korang la kan.. janji bagi aku tempat persinggahan.. takkan nak suruh aku tidor kat Masjid pulak kan.. Jadinya, depa bagi aku 2 minggu kurang lebey la lepak kat Lanson Hotel. Lokasi hotel? 5 minit naik motor dari opice aku kat jalan ampang sebelah sekolah International apa tah…

Sambil2 lepak tu ingat nak shoot la kat hotel ni.. dia punya Decor memang best.. ala2 garden gituu… rekabentuk pun unik jer…
Tapi, sebab kemalasan yg melampau… aku shoot sikit jer.. ni baru nak nyesal sebab angle pict2 lain tak menarik.. 5 keping aku shoot nak buat panorama, sekali “photostich” tak bagi match sebab focal length too big.. dah aku pakai wide lens. patut la.. huhu…

ni antara pict yg aku shoot dari tingkat 16 hotel (limited access apply to this hotel. Nak guna lift kena pakai card. So, only level yg aku duduk jer boleh access) …


ada 4 lift untuk kegunaan tetamu yang disusun 2 lift in opposite… tengok foto dibawah nii..

Sebab bayar tak berapa mahai (company yg bayar.. lantak pi la kan..) dia bagi aku view ampang. Kalo nak view KLCC lagi mahal kot.. 🙂



Foto malam ni tak berapa menarik laa.. upload jer la ek.. kalo amik just lepas mentari terbenam mesti lagi ok kot.. Tapi masa ni asyik sampai bilik dah masuk Isyak nak buat macamana kan… huuhuhu

hmmmm… best gak rasanya dok hotel ni.. sampai waitress masa breakfast pun dah kenai sebab hari-hari muka ni jerr… bro yg buat omelet pun tengok muka aku pun dah siap highlight “cheese lebey ?” … “Cam biasa.. heheh”
Luckly company ada Koporat akaun kat sini. Semalam cuma RM200… huhu.. kalo duit aku keluuu…. tido mesjid laa.. hahhaa

20
May
11

Curtin University, Miri

Salam..
mesti ramai yg tak tau kan yg kat Miri ada satu University yg agak ternama.. Aku kalo tak kerja kat Miri pun mungkin gagal mengesan kehadiran Uni ni..
Bila join Ansara Kelab Miri dapat la jumpa budak2 Curtin ni.. rupanya diorang ni result semua kencang2.
Sebenarnya Curtin ni adalah franchise dari Aussie.. Kira budak2 dia ni boleh dianggap geng study Ober the Sea la kann.. hehhe
Sebelum balik KL hari tu sempat la aku menyesatkan diri ke dalam kampus diorang ni dengan bantuan seorang member yg join Ansara..
Rupanya cantik view kat dalam tuu.. siap ada tasik yg agak besar, kalau tak silap aku tasik ni semula jadi rasanya…
Ishhh… rugi pulak rasanya tak tau port ni awal2… huhu..
Nway.. thanks to my friends tu yg tolong bawa aku ke port yg cantik kat dalam curtin…

Mahasuci Allah… Engkaulah sebaik-baik Pencipta..