Archive Page 2

08
Feb
12

Floral and Fauna

Still at the same location, Tasik Metropolitan Kepong. While shooting landscape i did interested with beautiful lotus grow in the lake. Unfortunately, there is no flower that “perfectly” grow. Maybe i need to visit this place again to seek for a better growing flower 🙂


i wish i have macro lens to capture this creature

Advertisements
01
Feb
12

Golden sky

Capturing landscape will be great during sunrise and sunset. A beautiful golden colour of the sky will make a great background to our photo. However, in Malaysia the great golden sky won’t appear everyday as the cloud may spoil the view. So, you may be lucky to get the right moment at right time.



30
Jan
12

my Princess

Hmmm.. another entry about my lovely princess. This photo was took at her age 2 month.

29
Jan
12

Penang Bridge

Gambo ni aku capature tahun lepas. Eiman belum keluar lagi, tp dah dekat sangat dah. My wife nak kena p penang untuk present proposal for Master kat USM. Jadi, sambil jalan2 tu..

yg ni malam aku sampai, somewhere dekat kedai2 makan tepi laut sungai Nibung

yg bawah ni pulak aku amik tepi pantai gak.. atas sikit dari sg nibung menghala ke jambatan. actual view lagi cantik dari ni sebab time tuu ada ray of light yg cun direct ke middle of the bridge.. tp, camera cabuk + aku yg tak terror menghasilkan pict yg tak menarik.. apa pun akuj nak tunjuk gak.. suka ati aku la kan..

ini pulak beberapa minit lepas tu aku perasan yg ada awan yg unik kat atas gunung belakang tu.. kalau tak silap, gunung jerai kot..

25
Jan
12

Introducing

Salam..
Lama betul tak update kan. Macam2 hal.. Tetapi yang pasti kerana kemalasan untuk memetik butang tembak menybabkan tak ada hasil buruan baru.

Sekarang dah masuk 2012.. dah masuk tahun baru.. azam mesti pasang baru kan. Munkin kali ni azam baru nak menghidupkan kembali blog buruk aku ni. Mungkin lepas ni banyak gambar model genit aku…

untuk entry pertama ni aku dengan berbesar hati nak mempekenalkan model terbaru aku merangkap puteri kesayangan aku yang dengan izinNYA dilahirkan pada 21-11-2011 🙂

11
Aug
11

Salam Ramadhan

Alhamdulillah..
DariNya kita datang kepadaNya kita akan kembali. Cuma bila, dimana dan bagaimana.. hanya Dia yg mengetahuinya.
Ya Allah.. aku bersyukur atas kurniaan Ramadhan dariMu. Semoga segala amal ibadahku sentiasa diterimaMu. Semoga Ramadhan kali ini Kau ampunkan segala kesilapan, kenakalan, kejahilan dan keklilafan ku yang lalu. Jadikanlah kami dikalangan hambaMu yg Bertaqwa.

Diam tak diam dah masuk malam ke 12.. cepat betul masa berlalu kan. Alhamdulillah.. tahun berbuka dan sahur ada orng tolong temankan.. tak seperti tahun2 yg lalu. 🙂

Semoga Allah panjangkan jodoh kita dengan Ramadhan 🙂


bila lagi kita kan bertumuNya.. ?

15
Jul
11

Jeram di FRIM

Salam…
dah nak dekat sebulan tak update.. hehe.. sorry. alaaa.. tak ramai pun yg masuk sini pun kan.

Apapun, untuk memastikan ruang ini kekal wujud.. dengan bantuan member yg kerja dalam Frim, aku p menembak kat waterfall kat dalam tuu.. kalau pg sendiri, kena bayar kat pintu masuk tuu. pastu, nak mencari lokasi waterfall pun satu hal lg.. 🙂

Sampai sana pun dah lewat petang, jd shoot dekat waterfall yg paling dekat ngan jalan jer laa..
apa2 pun.. layan..