Posts Tagged ‘malaysia

03
Jan
13

Selamat Tahun Baru

Happy New Year 2013s

Salam…
“Selamat” what’s does it mean. In Malaysia, when they wishing others, we will start it with this word. In general.. “Selamat” means “safe”… when wishing other it means “happy”. hmmm.. whatever \-/

Anyway, “HAPPY NEW YEAR” to All human out there

I hope that this year will be better that last year in all things that we did/done/do.

08
Feb
12

Floral and Fauna

Still at the same location, Tasik Metropolitan Kepong. While shooting landscape i did interested with beautiful lotus grow in the lake. Unfortunately, there is no flower that “perfectly” grow. Maybe i need to visit this place again to seek for a better growing flower 🙂


i wish i have macro lens to capture this creature

01
Feb
12

Golden sky

Capturing landscape will be great during sunrise and sunset. A beautiful golden colour of the sky will make a great background to our photo. However, in Malaysia the great golden sky won’t appear everyday as the cloud may spoil the view. So, you may be lucky to get the right moment at right time.



29
Jan
12

Penang Bridge

Gambo ni aku capature tahun lepas. Eiman belum keluar lagi, tp dah dekat sangat dah. My wife nak kena p penang untuk present proposal for Master kat USM. Jadi, sambil jalan2 tu..

yg ni malam aku sampai, somewhere dekat kedai2 makan tepi laut sungai Nibung

yg bawah ni pulak aku amik tepi pantai gak.. atas sikit dari sg nibung menghala ke jambatan. actual view lagi cantik dari ni sebab time tuu ada ray of light yg cun direct ke middle of the bridge.. tp, camera cabuk + aku yg tak terror menghasilkan pict yg tak menarik.. apa pun akuj nak tunjuk gak.. suka ati aku la kan..

ini pulak beberapa minit lepas tu aku perasan yg ada awan yg unik kat atas gunung belakang tu.. kalau tak silap, gunung jerai kot..

15
Jul
11

Jeram di FRIM

Salam…
dah nak dekat sebulan tak update.. hehe.. sorry. alaaa.. tak ramai pun yg masuk sini pun kan.

Apapun, untuk memastikan ruang ini kekal wujud.. dengan bantuan member yg kerja dalam Frim, aku p menembak kat waterfall kat dalam tuu.. kalau pg sendiri, kena bayar kat pintu masuk tuu. pastu, nak mencari lokasi waterfall pun satu hal lg.. 🙂

Sampai sana pun dah lewat petang, jd shoot dekat waterfall yg paling dekat ngan jalan jer laa..
apa2 pun.. layan..






26
Jun
11

Putrajaya

Salam pagi ahad.. pagi minggu ni apa nak buat ek..
Tunggu wife siap jap .. pas ni dah janji nak bawa dia g Ikea.. semalam p lewat dah.. tak sempat nak ushar lebih2 hehehe

hmm.. back to the topic…
dah lama aku teringin nak shoot kat sini. tp, laut cina selatan menjadi penghalang.. hohoohoooo…
apa pun, 2 minggu lepas p amik wife kat aiport mas.. jadi, sengaja keluar awai sikit. singgah Putrajaya jap..
Tak berapa tau jalan kat area tu, surf kat GPS, dia bawa pi ke area cruiser tasik putajaya.. munkin sebab malam tu ada konsert final AF tak ramai orang area tuu..

Apapun, tempat tu agak menarik dengan kombinasi tasik dan bangunan2 yg unik (masjid, KPM n jambatan. Tapi, sebab agak lewat sampai… langit gelap sangat. Maybe lepas ni nak kena repeat lepas magrib kot…
jom…. 🙂

hmm.. jom g Ikea..
agak2 kalo shoot dalam IKEA depa marah tak? hehhee

08
Jun
11

Cuti Sekolah yang memenatkan..

Salam…

Penat kan bila tiba musim cuti sekolah.. 🙂 tapi buat budak2 sekolah seronok laa.. dapat bebas dari jadual belajar. Bagi kita yg dah “dewasa” ni penat ooo…
Duit pun boleh tahan laju keluar. Ni belum ada anak lagi, kalo dah ada 2-3 orang nanti camana la kan.. Apa pun semua tu bergantung pada diri sendiri la.. kalo dah tak habiskan duit gaji tu buat keluarga nak abiskan kat sapa lagi kan..

Mula saja masuk cuti hari tu dah kena travel balik kedah, adik aku bertunang laa.. naik keta… lama dah rasanya tak drive jauh cam ni.. sampai tol pun aku tak tau berapa.. sekali sampai kat tol Ipoh (berenti tido umah makSu) masuk lorong TnG.. sekali tak cukup baki daa.. Nasib baik xda org kat belakang..huhu..

Sampai jer kat Kedah esok paginya.. pengsan sampai petang laa..

Dah alang2 sampai Kedah, boleh la melepak depan Masjid Zahir kan.. sempat la shoot sekeping 2.. tp, 3 keping jer la aku tampal sini.

Rupanya kenderaan awam ini masih wujud di ibu negeri jelapang padi ini.. entah berapa tambangnya kan. Kadang2 buat aku terfikir kenapa tidak gunakan motorsikal yg diubah suai menjadi beca. Kesihan betul aku tengok pakcik2 yg tua nak mengayuh dengan pulangan yg entah berapa sahaja..